Nega kože pozimi

Nega kože

Mislim, da sedaj vsi vemo kako zelo pomembna je nega kože obraza (in telesa), ampak se moramo zavedati, da jo je kdaj potrebno prilagoditi. Tip kože imamo sicer skozi celotno življenje enak (z njem se že rodimo), stanje kože pa se nam konstantno spreminja. Nanj vplivajo hormoni, prehrana, količina zaužite vode, klima in ogrevanje, stres in pa seveda tudi letni časi. Zato se danes posvetimo negi kože pozimi – kako jo prilagoditi, kaj spremeniti in kaj dodati.

Nega kože pozimi

Zima prinaša svoj čar. Vroče čokolade, popoldneva po snežnih gozdnih poteh in večeri ob kaminih. Z zimo in hladnejšimi temperaturami, pa pridejo tudi malo manj prijetne stvari. Suha in razpokana koža, pusta polt in nadležno odmrzovanje vetrobranskih stekel. Zato ti spodaj podajam nekaj nasvetov, da bo tvoja koža sijoča – ne glede na letni čas!

  1. Pozimi je precej pogosto, da se prav vsi soočamo z nekoliko bolj suho kožo in to je zaradi suhega zimskega zraka, ki vsebuje občutno manj vlage kot v drugih, toplejših, mesecih leta. Da bo naša koža res optimalno navlažena je potrebno v zimskem času nekoliko spremiti našo rutino in dodati več vlažilnih in bolj hranilnih sestavin. Vlažilni serum, hranilni serumi, bolj bogata dnevna in/ali nočna krema in uporaba vlažilcev zraka v notranjih prostorih so odlična izbira (hitri namig: če vlažilca zraka nimaš, na radiator vsak dan položi mokro brisačo in si tako dvigni nivo vlage v prostoru – za kožo je najbolj optimalen nivo vlage med 40% in 60%, v zimskem času pa zaradi ogrevanja v notranjih prostorih pogosto pade med 20% in 30%). Ena izmed naših favoritinj, nekoliko bogatejših in negovalnih krem je definitivno tudi Holy Land cosmetics probiotic balancing krema, ki je decembra tudi izdelek meseca (to pa pomeni, da jo lahko dobiš s kar -15% popustom do 31.12.2021). To je krema za vzpostavljanje ravnovesja na koži in jo lahko uporabljamo kot dnevno ali nočno kremo. Vsebuje probiotični kompleks, lanolin, mlečne proteine, Q10, sojine proteine in aminokisline. Kožo čudovito zmehča in odpravlja znake suhosti in razdraženosti – odlična kombinacija za hladno vreme kajne?
  2. Predel okoli oči in ustnic je v tem času ekstra občutljiv, zaradi tanke, in posledično, veliko bolj občutljive kože. Zato je sedaj skrajni čas, da poskrbimo tudi za to. Če še nisi zvesta uporabnica kremic za nego okoli oči je zima pravi čas, da svoji rutini dodaš nov korak (psst: kreme za predel okoli oči uporabi tudi okoli tanke kože okoli ustnic, da jih nahraniš in se znebiš razpokane kože – preizkusi, sem prepričana, da ti bojo tvoje ustnice hvaležne).
  3. Izogibaj se tuširanju, kopanju in umivanju obraza z vročo vodo in se raje odloči za mlačno, saj ta tvoje kože ne bo še dodatno izsušila. Pa še en trik, kože obraza in telesa ne posuši popolnoma, ampak si samo rahlo popivnaj odvečno vodo z brisačko. Nato pa si, na še vedno rahlo vlažno kožo, na obraz nanesi svoj najljubši serum, na telo pa nanesi hranilni losjon, da vlago »zakleneš« in kožo dodatno hidriraš.
  4. Ne pozabi na nego telesa! Negi obraza vsi posvečamo izredno pozornost, nego telesa pa (na žalost) prepogosto zanemarimo. V zimskem času pa je tudi nega kože telesa izrednega pomena, da preprečimo suho in razpokano kožo. Mi ti priporočamo Afrodita ART of SPA mango light maslo za telo, ki je res omamnega vonja, poleg tega pa lepo navlaži in nahrani kožo.
  5. Aja pa da ne pozabim. Piling, piling in še enkrat piling! Tako za obraz, kot tudi za telo. Vsaj enkrat tedensko se poslužuj uporabi pilingov, da se znebiš odmrlih kožnih celic in tako kožo res temeljito očistiš. S pilingom boš dosegla, da se bodo vsi nadaljni produkti bolj učinkovito absorbirali v kožo in ti zagotovili res maksimalne rezultate. Za obrazni piling se izogibaj mehanskim in si raje privošči kislinskega ali encimskega (naš HL White peel in HL Reveal peel te bota zagotovo navdušila). Za piling telesa pa je naš ljubljenček Afrodita ART of SPA sladkorni piling. Pa še tako lepo diši, vse sladkosnedke ga bote oboževale (tako kot ga mi)!
  6. Ne smemo pa pozabiti na sončno zaščito. Kljub temu, da sonca ne vidimo tako pogosto, sta UVA in UVB sevanje prisotna VEDNO in POVSOD, zato ne zanemari sončne zaščite izpostavljenih delov telesa. Mi smo svojo ponudbo sončnih krem ravno razširili, zato hitro v nakup (če kreme z zaščitnim faktorjem še nimaš).

Sedaj mislim, da si 100% pripravljena na nizke temperature in da bo tvoja koža sijoča, kljub suhem zraku. Če pa imaš kakšne pomisleke glede svoje nege kože, domače kozmetike ali produktov, ki bi jih želela na novo vpeljati v tvojo zimsko rutino kože, nam pa definitivno napiši. Najhitreje ti lahko svetujemo na Instagram profilu Templja Lepote, lahko pa nam pišeš tudi na email naslov – z veseljem ti svetujemo, da bo tvoj izbor res popoln prav zate!

Do naslednjič, pozdravčki

Nuša

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja