Laminacija obrvi

Postopek laminacije obrvi

LAMINACIJA OBRVI

Mislim, da smo sedaj že res vsi vsaj slišali za besedo laminacija obrvi. V salonu pa opažamo, da marsikdo ne ve za kaj točno sploh gre. Nekateri zmotno mislijo, da se tega postopka poslužujejo le srečnice z zelo košatimi obrvmi, spet drugi ne želijo imeti košatih obrvi in mislijo, da bodo z laminacijo to dosegli. No naj povem, laminacija ni nič od tega! Zato se je res ni potrebno bati. Kaj je laminacija, kako se izvaja, za koga je primerna in kaj lahko od nje pričakuješ pa si lahko prebereš spodaj.

Laminacija – kaj sploh je?

Laminacija obrvi je relativno nov postopek, ki izvira iz Rusije. Postopek se osredotoča na ustvarjanje sijočih, gladkih, ubogljivih in popolno oblikovanih obrvi. Laično bi ji lahko rekli celo »trajna za obrvi«.

Laminacija je torej popolnoma ne invaziven poltrajen postopek, ki ne vključuje nobenih igel, trajnega barvanja vrezovanja ali dodajanja sintetičnih dlak. Je postopek, kjer spremenimo strukturo dlačic, da so te bolj voljne, mehke in s tem ubogljive. S tem dosežemo, da jim lahko, po naših željah, spremenimo smer in tako dosežemo nam najbolj ljubo obliko.

Končni rezultat so torej bolj ubogljive in polnejše obrvi, ki jih lahko začešemo po naših željah in na tem mestu tudi ostanejo – brez uporabe gelov za fiksiranje in podobnih produktov

Laminacija obrvi – kako izgleda postopek?

Pri postopku laminacije, vam dlačice obdelamo z nanosom naslednjih produktov: lepilo, losjon, utrjevalec in hranilno maslo. Prvi korak je namenjen podiranju disulfidnih vezi v dlačicah, kar dosežemo z nanosom seruma Brow lift 1. Ta vsebuje amonijev tioglikolat , ki nastopa kot reducent in dlačice omehča, jim spremni strukturo in smer. Za tem korakom se nanese serum – Brow lock 2, ki vsebuje oksidant, vodikov peroksid, in vzpostavi nove povezave med keratinskimi vlakni ter dlačice “zaklene” v novo obliko.

Po postopku pa je pomembno, da dlačic NE MOČITE 24 ur in da jih vsak večer ustrezno nahranite. To lahko storite z oljem (arganovim, mandljevim, olivnim, itd.) ali temu namenjenimi serumi, kremami ali masli. Bistvo je, da dlačice nahranite in počešete v željeno obliko. S tem skrbite za zdravje in lepši izgled svojih obrvi in tudi podaljšujete efekt laminacije, ki pa traja do 6 tednov.

Laminacija obrvi –  za koga je primerna?

Laminacijo svetujemo za:

  • neukrotljive in trde dlačice na obrveh,
  • vse, ki imate med obrvmi manjkajoče dlačice oz. »luknje«,
  • nepolne in redke obrvi,
  • svetle in »nevidne« obrvi,
  • vse tiste, ki ste naveličani vsakodnevne uporabe gela za obrvi, a vseeno želite popolno oblikovane obrvi vsak dan,
  • asimetrične obrvi in
  • pri obrveh katerih dlačice rastejo v različne smeri.

Laminacijo pa odsvetujemo vsem, ki imate znane reakcije ali alergije na barve ali kemična sredstva za fiksiranje dlačic, (pre)občutljivo kožo (z rozaceo, atopijskim ali kontaktnim dermatitisom)

Tveganja, ki jih prinaša laminacija obrvi

Kot pri vsakem postopku, je tudi pri laminaciji nekaj tveganj na katere moramo biti pozorni.

Res je ključnega pomena, da se za postopek laminacije odločite pri res izurjenem strokovnjaku/strokovnjakinji, ki ve kaj dela. Tveganja povezana s postopkom laminacije so namreč skoraj da vsa v rokah izvajalca.

Pogoste napake izvajalcev:

  • predolga kemična obdelava dlačic – posledica so lahko »skurjene« dlačice, ki so na videz suhe in se znajo malenkost nakodrani (predstavljajte si lasje, ki so pretirano termično obdelani ali celo zažgani),
  • premočno spreminjanje položaja dlačic oz. spreminjanje položaja nad 60° ali na pravi kot 90° – posledica so lahko polomljene dlačice, ker pretiravamo s spreminjanjem naravnega položaja in jih dobesedno odlomimo,
  • ne osveščanje stranke o domači negi dlačic (tole smo videli že prevečkrat: stranka po postopku ne prejme navodil za domačo nego in dlačic posledično ne neguje) – posledica so lahko izredno suho in brezvoljne dlačice, laminacija ne obstane tako dolgo.

Zato vam polagam na srce, preden se odločite za laminacijo bodite res striktne glede izbora salona. Vidimo, koliko neposrečenih laminacij se še vedno pojavlja, zaradi neznanja in nepravilne izvedbe same storitve. Zato bodite pazljive!

Naše punce imajo res dolgoletne izkušnje in so bile izučene iz strani strokovnjakov na tem področju, da do tveganj pri nas NE PRIHAJA. Naše rezultate si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji in na našem Instagram profilu Tempelj lepote.

Do naslednjič,

– pozdravčki, Nuša

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja