VRAŠČENE DLAKE IN KAKO SE JIH ZNEBITI

VRAŠČENE DLAKE IN KAKO SE JIH ZNEBITI

Vraščene dlake – večna težava večine žensk (in moških). Vprašanje vraščenih dlak ni redko in se lahko pojavi pri katerem koli spolu in različnih tipih kože. Kaj so vraščene dlake, kako nastajajo in, kar je najpomembneje, kako se jih znebiti, pa si lahko prebereš v nadaljevanju.

 

Kaj so vraščene dlake?

 

Vraščene dlake so dlake, ki rastejo v nasprotno smer, nazaj in v kožo, namesto da bi rasle ven iz površine. To se zgodi, ko lasni mešički postanejo ovirani ali blokirani s presežkom odmrlih kožnih celic, olja ali zunanje sile, kot je trenje ob oblačilih. Vse skupaj posledično vodi do tega, da dlaka zraste pod kožo in lahko povzroči vnetje, srbenje, bolečine ali rdečico.

Vraščene dlake se lahko pojavijo pri vseh, ne glede na spol ali tip kože. Vendar so pogosteje opažene pri ljudeh s kodrastimi lasmi, ki imajo večjo nagnjenost k vraščenim dlakam zaradi zvitih lasnih mešičkov. Prav tako so pogoste pri osebah, ki si redno odstranjujejo dlake, na primer s britjem, voskanjem ali depilacijo.

 

Zakaj pride do vraščenih dlak?

 

Vraščene dlake se pojavijo, ko dlaka ne more prebiti površinske kože in zraste nazaj v lasni mešiček. To je lahko posledica različnih dejavnikov, kot so:

  • ODMRLA KOŽA: Odmrle kožne celice lahko zamašijo pot dlake, kar preprečuje, da bi pravilno zrasle, posledično se dlaka ne mora prebiti skozi kožo in svojo pot obrne nazaj v kožo.
  • NEPRAVILNO BRITJE: Britje pod napačnim kotom lahko povzroči, da dlaka raste nazaj v kožo. Najpogosteje se to pojavi na celotnem bikini in brazil predelu, ker dlake rastejo v vse mogoče smeri in pravilno smer britja dlačic težko definiramo.
  • TESNA OBLAČILA: Trenje oblačil lahko privede do vraščenih dlak. V primeru izrazito oprijetih oblačil, sploh če so sintetična, pride do pogostejših vraščenih dlak, ker oblačila sama po sebi zavirajo rast dlačice, dlačica pa se posledično obrne v smer, kjer nima ovirane rasti – nazaj v kožo.

Kako si pomagati pri olajšanju vraščenih dlak?

 

Če se soočaš z vraščenimi dlakami, obstaja več ukrepov, ki ti lahko pomagajo:

  • PILING KOŽE: Redno izvajanje pilinga kože odstrani odmrle celice in preprečuje, da bi se zamašili lasni mešički. Koža je po uporabi bolj gladka, zdrava, sijoča in posledično manj je možnosti, da bi prišlo do vraščanja dlak. Naš daleč najljubši piling za telo je Afrodita – Art of spa sladkorni piling za telo.
  • UPORABA KISLIN: Tako kot pri negi obraza, tudi pri telesu velja, da kislinski losjoni, toniki in pilingi zelo pomagajo pri vnetjih. Pri vraščenih dlakah gre vseeno za vneto in zaprto poro, pri čemer je odlična izbira uporaba kislinskega losjona HL – ABR Complex. Losjon bo deloval kot nežen kislinski piling, pri tem pomagal pri izboljšanju stanja vnetih dlačic, pospešil celični preobrat in poskrbel za bolj gladko, enakomerno teksturo kože.
  • IZOGIBANJE TESNIM OBLAČILOM: Nošenje ohlapnejših oblačil zmanjša trenje, kar lahko povzroči vraščene dlake. Svetujemo tudi, da so oblačila, ki so v direktnem stiku z našo kožo v večini iz naravnih materialov (kot so bombaž in lan), ne sintetičnih.
  • PRAVILNO BRITJE ALI DEPILACIJA: Uporaba pravilnih tehnik britja ali depilacije zmanjša tveganje za vraščene dlake. Depilacijo svetujemo le profesionalno, kjer je tehnika do potankosti dovršena, kjer se uporablja profesionalne voske in je nega po depilaciji pravilno urejena. Na depilacijo v našem salonu se lahko prijaviš tukaj.
  • DIODNI LASER: Najbolj učinkovita metoda, da se znebiš vraščenih dlak pa je lasersko odstranjevanje dlak z diodnim laserjem. Diodni laser je postala izjemno priljubljena metoda za trajno odstranjevanje dlak in hkrati učinkovit način za zmanjšanje pojavnosti vraščenih dlak. Deluje tako, da laserska svetloba prodre v lasni mešiček in ga uniči, kar preprečuje nadaljnjo rast dlak.

V kolikor pa se soočaš z vraščenimi dlakami, pa je nujno potrebno upoštevati tudi, da zate uporaba težkih, bogatih in bolj mastnih izdelkov za nego telesa NE PRIDE V POŠTEV. Potrebuješ lažje teksture losjonov za telo, ki niso mastni, se hitro vpijejo in tvojo kožo ne bodo še dodatno zamašili.

 

Zakaj diodni laser pomaga pri vraščenih dlakah?

 

Uničenje lasnega mešička: Diodni laser učinkovito uniči lasni mešiček, kar preprečuje nadaljnjo rast dlak in zmanjšuje možnost vraščenih dlak.

Trajno odstranjevanje dlak: Z vsakim tretmajem diodnega laserskega odstranjevanja dlak se količina las na tretiranem območju zmanjšuje, kar pomeni, da je manj dlak, ki bi se lahko vraščale.

Manj draženja kože: Brez potrebe po rednem britju ali voskanju je koža manj dražena, kar zmanjšuje tveganje za nastanek vraščenih dlak.

 

Če želiš pozabiti na težave z vraščenimi dlakami in uživati v gladki koži, je diodni laser odlična izbira. Za več informacij o postopku in cenah nas lahko kontaktiraš in se posvetuješ z našimi s strokovnjaki na tem področju. Na tretma pa se lahko naročiš tukaj.

Psst: trenutno ravno poteka akcija 5+1 gratis, kjer ti ob rezervaciji 5 tretmajev za izbran predel telesa enega podarimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja