Antioksidanti – vse kar rabiš vedeti

Današnja objava je namenjena zelo popularni sestavini za nego vseh tipov kože in to so antioksidanti. Da bomo sestavino bolje razumeli, pa se moramo prvo dobro naučiti kaj pomeni pojem prosti radikal.

 

Kaj so prosti radikali in kako vplivajo na našo kožo?

Prosti radikali so visoko reaktivne molekule, ki v telesu nastanejo kot stranski produkt biokemijskih reakcij. So molekule z neparnimi elektroni, ki iščejo druge elektrone, da postanejo stabilne. Ta neskladnost jih naredi reaktivne in lahko povzročijo škodo celicam, vključno s kožnimi celicami.

Ko prosti radikali napadejo celice, povzročijo oksidativni stres, kar lahko privede do:

  • prezgodnjega staranja kože,
  • pojava gub, linij,
  • izgube sijaja.

 

Kako delujejo antioksidanti?

Antioksidanti so spojine, ki lahko nevtralizirajo proste radikale, tako da donirajo svoje elektrone, ne da bi postali reaktivni sami. S tem preprečijo nadaljnje poškodbe celic in koži omogočijo, da ostane zdrava in mladostna. Antioksidanti igrajo ključno vlogo pri zaščiti kože pred oksidativnim stresom.

 

Najbolj znani antioksidanti za kožo:

Vitamin C: Ta močan antioksidant je znan po svoji sposobnosti za zaščito kože pred prostimi radikali. Poleg tega lahko pomaga tudi pri zmanjševanju hiperpigmentacije in izboljšanju teksture kože. Izdelek, ki vsebuje vitamin C, bo pomagal vaši koži ostati sveža in mladostna. Mi prisegamo na Multiactive C10 boost shot, linijo C the Success znamke Holy Land in še Power C+ energetski kremi znamke Skeyndor.

ooo

Vitamin E: Vitamin E je še ena pomembna sestavina za zaščito kože pred prostimi radikali. Pomaga ohranjati kožo hidrirano in zdravo ter zmanjšuje poškodbe, ki jih povzročajo prosti radikali. Izdelki z vitaminom E so odlična izbira za ohranjanje mladostnega videza kože. Naši favoriti so Holy Land Multivitamin linija (serum in krema) in linija Bio Repair ter linija Brilliant znamke Afrodita.

ooo

Koencim Q10: Ta naravno prisoten antioksidant v koži pomaga pri obnavljanju energije celic in zmanjšuje oksidativni stres. Izdelki, ki vsebujejo koencim Q10, lahko prispevajo k bolj zdravi in mladostni koži. Mi vam priporočamo nutri drops hranilni serum iz linije Juvelast, ki vsebuje ne samo koencim Q10, ampak tudi edinstven izvleček za neprekinjeno prehranjevanje kože na osnovi petih naravnih olj, obogatenih z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki prispevajo k procesu regeneracije kože in vitamine za upočasnitev staranja kože.

 

 

Uporaba izdelkov, ki vsebujejo antioksidante, lahko pomaga vaši koži ostati zdrava, mladostna in zaščitena pred škodljivimi učinki prostih radikalov. Mi vam toplo priporočamo, da imate v jutranji rutini vsaj en izdelek, ki ima tudi dodano antioksidativno delovanje. Verjemite, vaša koža vam bo hvaležna.

Pri izbiri izdelkov se vedno posvetujte s strokovnjaki. Kot veste smo vam vedno na voljo za individualni posvet, da izberete izdelki, ki vam bodo odgovarjali in so primerni za vaš tip in stanje kože. Kontaktirate nas lahko preko Instagram profila Tempelj Lepote, telefonske številke in email naslova.

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja