Trajno odstranjevanje dlak z diodnim laserjem m808

Diodni laser

Trajno odstranjevanje dlak z diodnim laserjem m808

Trajno lasersko odstranjevanje dlak je zelo priljubljena in učinkovita metoda za odstranjevanje neželenih dlak po celem telesu. Eden najboljših in najnovejših laserjev na trgu za ta namen je diodni laser M808, ki je novost v našem salonu. V tej objavi na blogu bomo raziskali, zakaj M808 velja za najboljši laser za trajno odstranjevanje dlačic, koliko tretmajev je potrebnih, kako deluje in za koga je priporočljiv (in komu odsvetovan).

Zakaj je M808 najboljši laser za trajno odstranjevanje dlak?

Obstaja več razlogov, zakaj M808 velja za najboljši laser za trajno odstranjevanje dlak. V prvi vrsti je zelo najmočnejši in najbolj učinkovit pri uničevanju lasnih mešičkov, kar preprečuje vnovično rast las. To je zato, ker M808 uporablja valovno dolžino 808 nm, ki jo pigment v lasnih mešičkih odlično absorbira. To omogoča, da laser cilja in uniči lasne mešičke, ne da bi pri tem poškodoval okoliško kožo.

Še en razlog, da M808 velja za najboljši laser za trajno odstranjevanje dlak, je ta, da ima veliko velikost točke, ki laserju omogoča obdelavo večje površine v krajšem času. To pomeni, da je zdravljenje hitrejše in učinkovitejše, kar je še posebej pomembno pri ljudeh z močno poraščenostjo.

PREJ in POTEM

V čem se razlikuje diodni laser od drugih IPL laserjev?

Diodni laserji in IPL laserji se uporabljajo za različne kozmetične posege, vključno s trajnim laserskim odstranjevanjem dlak. Vendar pa obstaja nekaj ključnih razlik med obema vrstama laserjev, zaradi katerih se diodni laserji na splošno štejejo za boljše za ta namen.

Ena glavnih razlik med diodnimi laserji in IPL laserji je valovna dolžina svetlobe, ki jo oddajajo. Diodni laserji imajo določeno valovno dolžino (pri našem so valovne dolžine kar tri, več v naslednjem odstavku), medtem ko imajo IPL laserji širok spekter valovnih dolžin. To pomeni, da so diodni laserji bolj natančni in lahko učinkoviteje ciljajo na pigment v lasnih mešičkih, medtem ko so IPL laserji manj natančni in morda niso tako učinkoviti pri uničevanju lasnih mešičkov.

Druga razlika med diodnimi laserji in IPL laserji je vrsta energije, ki jo proizvajajo. Diodni laserji proizvajajo neprekinjen žarek laserske energije, medtem ko IPL laserji proizvajajo pulz energije. To pomeni, da lahko diodni laserji zagotavljajo bolj dosledno in nadzorovano količino energije, medtem ko so laserji IPL morda manj dosledni in bolj nagnjeni k povzročanju stranskih učinkov.

Na splošno velja, da so diodni laserji učinkovitejši in varnejši za trajno lasersko odstranjevanje dlak v primerjavi z laserji IPL.

Kako deluje diodni laser M808?

Profesionalni diodni laser več različnih valovnih dolžin ima ogromno moč in prodira vse do mešička – korenine naše dlačice. Gre za najnovejšo in najmočnejšo visokotehnološko sodobno napravo na našem tržišču treh različnih valovnih dolžin – 755nm, 808nm in 1064nm. Posebnost diodnega laserja M808 je SHR metoda (»super hair removal«). Ta tehnologija se imenuje tudi “In Motion” tehnologija, ki je do 5x hitrejša od klasične IPL metode, bolj varna in bolj učinkovita.

Diodni laser M808 deluje tako, da oddaja žarek laserske svetlobe, ki ga absorbira pigment v lasnih mešičkih. Laserska energija se nato pretvori v toploto, ki uniči lasne mešičke in prepreči, da bi dlačice ponovno zrasle.

Laser deluje na žive dele dlačnega mešička, ki so odgovorni za tvorbo in obnovo korena dlačice.

Laserski žarek se absorbira v kožnem pigmentu melaninu, ki je zgoščen v dlakah oz. laseh. Energija laserskega žarka se zgosti v dlaki, ob tem povzroči toplotno okvaro dlake in neposredno okolice in tako prepreči nadaljnjo rast.

V trenutku obdelave laser vpliva na vse dlačne mešičke, uničene pa so le tiste dlačice, ki so v trenutku postopka v aktivni fazi rasti.

Sam postopek laserskega odstranjevanja dlačic je popolnoma neboleč, kratek in hiter, učinkovit in primeren za vse tipe kože.

Koliko tretmajev je potrebnih?

Število tretmajev, potrebnih za trajno lasersko odstranjevanje dlak z diodnim laserjem M808, se razlikuje glede na posameznika in predel, ki ga tretiramo. Na splošno je potrebnih od 6 do 10 tretmajev, da dosežete trajno odstranitev dlak, čeprav nekateri ljudje morda potrebujejo več ali manj terapij. Tretmaji so običajno v razmaku od 4 do 6 tednov, da se lasnim mešičkom omogoči cikel rasti. Kar je ključno, da dosežemo vse dlačice v aktivni fazi rasti.

Zato je pri tretmajih konsistenca ključ do uspeha. Samo tako lahko dosežemo željene rezultate.

 

 

Za koga je trajno odstranjevanje dlačic primerno (in za koga ne)?

Tretma M808 je priporočljiv za vse tipe kože in barvo dlak. Še posebej je učinkovit pri ljudeh s temnimi, grobimi lasmi, saj pigment v laseh učinkoviteje absorbira lasersko energijo.

Vendar pa trajno odstranjevanje dlak z diodnim laserjem vseeno ni priporočljivo za ljudi z določenimi zdravstvenimi težavami, kot so nosečnost, sladkorna bolezen ali avtoimunske bolezni. Prav tako ni priporočljivo za ljudi, ki jemljejo določena zdravila, na primer izotretinoin ali zdravila za redčenje krvi.

Pomembno je, v kolikor imate kakršnekoli zdravstvene težave, da se pogovorite s kvalificiranim zdravstvenim delavcem, preden se lotite laserskega odstranjevanja dlak. In seveda, da ste ob obisku salona za tretma laserskega odstranjevanja popolnoma iskreni glede vašega zdravstvenega stanja.

Kakšen je postopek nege pred in po samem tretmaju trajnega odstranjevanja dlačic?

Pred tretmajem se ne sme izpostavljati sončnim žarkom vsaj 14 dni. Na zelo in močno porjaveli koži ne izvajamo tretmajev.

Po tretmaju bodite pozorni, da ne pride do poškodb na koži, vsaj en teden.

Vsaj nekaj dni po opravljenem tretmaju uporabljajte kremo za sončenje z visokim faktorjem in se izogibajte prekomernemu vplivu sončnih žarkov. Sončenje lahko povzroči obnovo melanina, to pa lahko povzroči povečano pigmentacijo.

Zaključimo torej lahko, da je diodni laser M808 je najboljši laser za trajno odstranjevanje dlačic, saj je zelo učinkovit pri uničevanju lasnih mešičkov, ima veliko površino za tretiranje in se lahko uporablja pri ljudeh s katerim koli tipom kože in barvo dlak.

Do konca tega meseca vas razvajamo z ekskluzivno akcijo 5+2 termina GRATIS, ob izbiri paketov, na posamezen predel pa vam velja 10% popust. Zato nam hitro pišite na naš email naslov ali pa preko Instagram sporočila ali pa pokličite, da se skupaj poslovimo od nezaželenih dlak za vedno.

Do naslednjič,

– pozdravčki, Tempelj lepote

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja