5 ZANIMIVIH DEJSTEV O SONCU IN KOŽI

Sončni žarki so res fascinantni, a njihov vpliv na našo kožo je še pomembnejši kot si morda mislimo. Poleg svetlobe in toplote, ki ju prinašajo, imajo tudi moč, da vplivajo na zdravje in videz naše kože – ne vedno v pozitivnem smislu, ampak več o tem v nadaljevanju.

Dejstvo: Sončni žarki so glavni krivec za prezgodnje staranje kože.

Sončna svetloba vsebuje ultravijolične (UV) žarke, ki poškodujejo kolagen in elastin, beljakovine v koži, ki ji dajeta čvrstost in elastičnost. Večja kot je naša izpostavljenost soncu, brez ustrezne zaščite, več je poškodb in posledično se koža hitreje stara. Pogosta izpostavljenost soncu in obiski solarijev povzročijo nastanek gub, drobnih linij ter izgubo tonusa in sijaja kože.

Naš nasvet: VSAK DAN ti svetujemo, da uporabiš izdelke za zaščito pred soncem. Mi svetujemo sončno zaščito znamke HL iz linije Sunbrella (ki je trenutno v akciji).

Dejstvo: Rak kože je v porastu.

Vsako leto se število primerov raka kože povečuje. Pogosta izpostavljenost UV žarkom in obiski nevarnih solarijev povečujejo tveganje za nastanek melanoma in drugih vrst raka kože. Zato je redna uporaba zaščite pred soncem ključnega pomena za zmanjšanje tega tveganja.

 

Dejstvo: UV žarki so prisotni tudi v oblačnih dneh.

Tudi kadar je nebo oblačno, vreme deževno ali pa celo sneži, UV žarki še vedno prodrejo skozi oblake in tako poškodujejo kožo. Zato je pomembno, da zaščitno kremo nanašamo vsak dan, ne glede na vremenske razmere. Seveda pa ti svetujemo tudi redno reaplikacijo sončne zaščite, sploh v primeru, ko je sončno vreme in veliko časa preživimo zunaj.

 

Dejstvo: Pigmentacija kože je lahko posledica nezaščitene izpostavljenosti soncu.

Hiperpigmentacija, kot so pigmentni madeži in sončne pege, je pogosta težava, ki jo povzroča prekomerna izpostavljenost soncu. Redna uporaba zaščite pred soncem lahko pomaga preprečiti nastanek novih pigmentnih sprememb ter zmanjšati videz obstoječih.

Naš nasvet: Poleg dnevne uporabe zaščite pred soncem ti svetujemo, da iščeš izdelke z zaščitnim faktorjem tudi v dekorativni kozmetiki. Res krasna izbira za podlago je CC krema znamke HL iz linije Age Defense, ki je na voljo v treh odtenkih.

 

Dejstvo: Uporaba zaščite pred soncem ni omejena samo na poletje.

Zaščitna krema naj postane nepogrešljiv del vaše dnevne rutine skozi vse leto. Tudi v zimskih mesecih so UV žarki prisotni in povzročijo poškodbe kože, zlasti na območjih, ki so izpostavljena, kot so obraz, vrat, dekolte in roke. Te nismo prepričali? Mogoče, te prepričajo spodnje fotografije, ki zelo nazorno prikazujejo sončne poškodbe na predelih kjer je bila koža dnevno izpostavljena sončnim žarkom.

Zdrava koža je ključnega pomena za naše splošno počutje in samozavest. Zato je nujno, da svoji koži zagotovimo ustrezno zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov. Ne pozabi redno uporabljati zaščitne kreme pred soncem, tako da bo vaša koža ostala mladostna, zdrava in zaščitena pred nevarnostmi sončne svetlobe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja